"Mørkemodig" utsolgt før premieren

morkemodig_foto_lmm.jpg

Fra generalprøve Mørkemodig. Foto: Lise Marie Mathisen/Harstad Fotoklubb


Når premieren på Katrine Strøms Mørkemodig går av stabelen på Festspillene i NordNorge tirsdag 21. juni er alle billettene revet bort. Men alt tyder på at det blir muligheter til å se forestillingen rundt om i landet i lang tid framover. Mørkemodig er nemmelig solgt usett til to festivaler og én turné over jul. – Katrine er tilbake med et stykke som igjen kan bli sagnomsust, skriver Harstad Tidende.
 

– Ja, det er mange som vil se forestillingen vår, men vi må bare beklage. Alle fem forestillingene er utsolgt. Vi kan dessverre ikke ta inn noen ekstra da hver publikummer blir utstyrt med en digital lydavspiller og et par hodetelefoner. Uten dette blir det ikke den opplevelsen vi vil at vårt publikum skal ha, sier Katrine Strøm.

Mandag var det generlaprøve og pressevisning på Mørkemodig som er produsert av Katma i samarbeid med Figurteateret i Nordland og Festspillene i Nord-Norge.

Terningkast seks
 Under overskrifta «Magisk teater om mørket» triller Harstad Tidendes teateranmelder,  Rikke Gürgens Gjærum terningen til seks.
– Ingen skaper interaksjon som henne, ingen tar barn så på alvor som henne og ingen kjenner kunstens uendelige muligheter - som henne. Strøm lar oss være i ett med teateret: sanse det, føle det - leve det, skriver  avisas anmelder.

En av landets mest spennende
Også NRKs anmelder Hege Iren Hanssen er begeistret, og sier dette om Katrine Strøm 
«...hun fortsetter å ta barneteater til helt nye høyder gjennom både deltakelse og visuelt uttrykk. Og bekrefter sin posisjon som en av landets mest spennende scenekunstnerne.

Også Nils Mehren fra NRK beskriver Mørkemodig som «en magisk verden barna går inn i» i sin sprudlene TV-reportasje fra en av prøveforestillingene. Men den må altså vi som ikke ha billett vente med til etter Festspillene i Nord-Norge med å oppleve.