MARGBEIN til Festspillene

margben_lia-jacobi.jpg

MARGBEIN av Simone Grøtte vil ha norsk premiere på Festspillene i Nord-Norge, 29. juni 2019. Foto: Lia Jacobi
MARGBEIN av Simone Grøtte vil ha norsk premiere på Festspillene i Nord-Norge, 29. juni 2019. Foto: Lia Jacobi

Simone Grøtte og det svenske dansekompaniet Norrdans hadde urpremiere på forestillingen Märgben på Härnösands Teater i Sverige torsdag 29. mars. Det er derfor spesielt hyggelig å offentliggjøre at den norske premieren på forestillingen vil finne sted på Festspillene i Nord-Norge, 29. juni 2019.

 

Nordnorsk kunstner med stort potensial

Simone Grøtte er en anerkjent danser og koreograf fra Lakselv i Finnmark, og har de siste årene hatt stor suksess med en rekke produksjoner. Forestillingen GLEMT har høstet strålende kritikker både nasjonalt og internasjonalt, og flere vil huske den kritikerroste publikumssuksessen ”Mannen som stoppa hurtigruta.”  

- Simone Grøtte er en av de mest fremoverlente og spennende kunstnerstemmene fra nord. Hun tar utgangspunkt i våre nordlige historier og presenterer dem slik at de blir allmenngyldige og relevante for oss alle. Det er ekstra hyggelig at hun nå samarbeider med Norrdans, som vi anser som «vårt» danseensemble, og vi har naturlig nok store forventninger til forestillingen, sier festspilldirektør Maria Utsi.

Nyskapende koreograf og dansekunstner

Grøtte jobber ofte med lydopptak, nyskrevet musikk og objekter - noe hun også gjør i MARGBEIN. MARGBEIN er produsert ved Norrdans i Sverige. På scenen møter vi åtte internasjonale dansere, nykomponert musikk av Herman Rundberg og autentiske lydspor med stemmer fra nord. 

- Festspillene var coprodusent for danseforestillingen GLEMT, og har fulgt Simone Grøttes kunstnerskap gjennom flere år. Det er helt klart at hun har en egen evne til å formidle historier på en helt unik og nyskapende måte, og med et strålende ensemble som Norrdans med i produksjonen er det all grunn til å glede seg til MARGBEIN, sier Utsi.

Samisk identitet

Simone Grøttes kunstuttrykk bærer sterkt preg av hennes nordnorske og samiske bakgrunn, der dette veves inn et moderne uttrykk både i tematikk, scenografi og musikk. I MARGBEIN tar Grøtte for seg sin samiske identitet og tilhørighet.

- I prosessen med forestillingen har det blitt enda tydeligere at disse spørsmålene ikke nødvendigvis handler om det å være same, nordmann eller svenske, men om å være menneske, sier Simone Grøtte.

MARGBEIN settes opp i Storsalen, Harstad kulturhus 29. juni 2019. Billetter i salg nå.