Nå er det klart hvem som skal lede Festspillene i 2025!

Festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir åpner Festspillene i Nord-Norge 2023 Foto ©Christine Larsse

Jubileumsåret 2024 skulle være det siste med Ragnheiður Skúladóttir i sjefsstolen. Nå har styret i Festspillene i Nord-Norge vedtatt å forlenge Festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttirs kontrakt fram til 4. juli 2025.

Foto© Christine Larssen. Festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir åpner Festspillene i Nord-Norge 2024.

 

I juni var festspilldirektøren hemmelighetsfull om veien videre da hun ble spurt om hvorvidt hun skulle fortsette utover 2024. Nå er avgjørelsen tatt, og det er klart at Ragnheiður Skúladóttir blir i Harstad for å lede festivalen også i 2025.

- Nå som samfunnet og publikum begynner å finne tilbake til kulturen etter noen urolige år med pandemi og etterdønninger av denne, er det fint for oss å kunne jobbe videre mot de visjonene som vi satte sammen da Ragnheiður tok over som direktør, sier styreleder Rune Rafaelsen.

Festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir åpner SNN Parken 2023 sammen med Mona Slåtto Olsen , banksjef Sparebank 1 Nord-Norge, Bedriftsmarked Hålogaland. Foto ©Roger Hennum

Foto ©Roger Hennum. Festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir åpner SNN Parken 2023 sammen med Mona Slåtto Olsen , banksjef Sparebank 1 Nord-Norge, Bedriftsmarked Hålogaland. 

 

Festspilldirektøren er godt fornøyd med å skulle fortsette arbeidet med festivalen fremover.

- Jeg takker for tilliten fra styret og ser frem til å jobbe videre sammen med den fantastiske staben i Festspillene fremover. Bonusen er også at jeg skal bo i denne byen med verdens fineste publikum i ett år ekstra. Målet framover blir å fortsette å stabilisere og styrke Festspillenes posisjon som en viktig aktør i det nordnorske, nasjonale og internasjonale kulturlivet, sier hun.

Skúladóttir og staben hennes er allerede godt i gang med planleggingen for 2025 og gleder seg til å fortsette det gode samarbeidet med både næringslivet og publikum de neste to årene.  Men først skal det feires 60-årsjubileum i juni -24.

- Det er strategisk viktig for Festspillene i Nord-Norge å ha langsiktighet i sin planlegging.   Nå kan vi gå inn i jubileumsåret med fullt fokus på å feire dette unike festspillet som har utfordret og begeistret publikum gjennom hele 60 år, avslutter Rafaelsen.