Ny prosjektleder/produsent for NUK

Tine Skjold er ansatt som prosjektleder og produsent for NUK. Ambisjonen for de neste årene er å gjøre NUK til et nasjonalt, og etter hvert nordisk prosjekt, med mål om å etablere et nasjonalt kompetansesenter med fokus på inkluderende kunstnerisk praksis. 

Tine Skjold er fra Oslo og er utdannet lektor i drama og teater. Blant annet har hun jobbet som produsent, inspisient og manusforfatter i Antiteateret og som castingmedarbeider for Fri Film Casting. Hun har også jobbet som kunstpedagog og medforsker på kunsdidaktiske prosesser, og har tidligere vært både instruktør og forsker på NUK.

NUK - NyUngKunst er Festspillene i Nord-Norges ungdomsfestival med mål om å skape en arena hvor unge møtes og utvikler sitt kreative og kunstneriske potensiale, - uansett forutsetning og kompetanse. Festivalen er et unikt kunst- og kulturtilbud for nordnorsk ungdom, og tar i mot mellom 100-150 deltakere fra hele Nord-Norge, som møtes på tvers av kjønn, religion, etnisitet og funksjonsevne. Festivalen består av kunst- og kulturprosjekter av høy faglig kvalitet ledet av kunstnere og fagpersonell innen et bredt spekter av uttrykk. 

Vi er veldig glade for å få Tine med på laget fra 1. juli, og gleder oss allerede til NUK 2021!