Ola Bremnes kommer med Stormtid

Ola Bremnes - Stormtid. Foto: Øivind Arvola

Festspillene i Nord-Norge, Sparebank 68° Nord og Spell musikk - Ola Bremnes eget plateselskap – slår på stortromma når Ola presenterer sin 10. solo-plate, Stormtid. Det skjer 26. juni i storsalen i Harstad kulturhus.

– En tidlig versjon av forestillinga ble vist i Svolvær høsten 2022. Festspillene får fullversjonen med et helt nytt visuelt utrykk, sier Ola Bremnes.

Billettene legges ut for salg allerede i desember. 

– Dette bør bli årets julegave for mange, sier festspilldirektør Ragnheidur Skuladottir. 

Illlustratør Ida Larmo (nylig vinner av både Brageprisen og Pondusprisen for tegneserieboka Rigel) bidrar med bakgrunner der både levende akvareller og håndtegninger inngår. Med på det visuelle teamet er også lysdesigner Charles Ellingsen fra nord-norske «Superlys». Charles hadde nylig ansvar for lyset og den visuelle produksjonen for Dagny under Glød-konserten i Tromsø. Med seg på scenen har Ola skuespiller Marit Adeleide Andreasssen. Hun binder konserten sammen med små monologer mellom hver av sangene.

Sanger som berører

Albumet Stormtid består av ni turbulente fortellinger som Ola gjennom et langt kunstnerliv har kommet over og hatt lyst til å lage sanger av.

– Det er sanger som berører, og som jeg håper knytter an også til oss og vår egen dramatiske tid. Det hele sydd sammen til ei stor musikalsk fortelling som jeg tror vil aktiverer både gåsehud og godfot, sier Bremnes.

Gleder meg stort

– Stormtid er musikeren, sangeren og fortelleren Ola Bremnes i sitt ess. Festspill-publikumet går en stor begivenhet i møte, sier Svein Spjelkavik i Spell Musikk. Svein bidrar med regi og produksjon for konserten, og gleder seg stort.

– Konsertforestillingen har med alle låtene fra plata. Det er noen av de beste låtene Ola har skrevet. Det sier ikke så lite, sier Spjelkavik.

 Musikalsk A-lag

På scenen stiller foruten Ola, et virkelig a-lag:  Tore Bruvoll (gitarer, kjent fra Hekla Stålstrenga), Petter Unstad (bass, kjent fra Kråkesølv og fast bassist hos Kari Bremnes), Ragnhild Furebotten (fele, Hekla stålstrenga, Forefar), Ole Jakob Larsen (trommer, Hekla stålstrenga og Stråmenn, husbandet i mange sesonger av Hver gang vi møtes ) og Kristin Skaare (pianisten som har bidratt på de fleste av Olas plater). Lydmagiker Are Simonsen er også med.

– Marit er fast ansatt ved Nathionaltheateret, og har blant annet medvirket i HBO-serien Beforeigners, som har vakt internasjonal begeistring, og Netflix-serien Hjem til Jul. Hun har også vært å se i spillefilmer som 22. juli og En affære.

Selve albumet er produsert av Olas bror, Lars Bremnes.

– Velkommen til stor-konsert 26. juni, ta med redningsvest og hold godt på hatten. Det er Stormtid, sier Ola Bremnes.
– Denne produksjonen er et stort løft for det lille plateselskapet Spell Musikk. Vi er derfor veldig glade for å gjøre den sammen med Festspillene i Nord-Norge og Sparebank 68° Nord, sier konsertforestillingens produsent Svein Spjelkavik.

Kjøp billett til forestillingen.

---

Her er Ola Bremne sine ti soloplater:

1. Vi som bygger skip - 1998 Euridice turn left.

2. Livstegn, 2003 - Spinner Records

3. Gudene vet, 2006 - Spell Musikk

4. Hav av tid, 2010 - Spell Musikk

5. I det blå, 2013 - Spell Musikk

6. Molo, 2015 - Spell Musikk

7. Petters Poetiske Pulver, 2017 - Spell Musikk

8. Fly Med, tekster Linda Lillevik, 2018 - Spell Musikk

9. Trur på Januar, 2020 - Spell Musikk

10. Stormtid, 2022 - Spell Musikk

Ola Bremnes og Stormtid. Foto: Øivind Arvola

Dette skriver pressen om albumet Stormtid

Under overskrften «Ola Bremnes i storform» jubler Harstad Tidendes Andreas Isachsen: «Med «Stormtid» leverer Ola Bremnes sitt mest varierte og helstøpte album til nå».
Og fortsetter med å slå fast at «Bremnes har alltid gjennom sine sanger hatt en formidlingsevne utenom det vanlige. På dette albumet bedre enn noen gang».

«Stormtid er et foreløpig høydepunkt i Ola Bremnes’ mangslungne diskografi og forfatterskap», skriver anmelder Jon Erik Eriksen hos nettstedet Popklikk.

Kjøp billett til forestillingen.