PÅ LOVE AND THE OCEAN

65516149_2429088680447202_3277609188481564672_o.jpg

Fra forestillingen Love and the Ocean - Foto: Arild Hansen, Harstad Fotoklubb
Fra forestillingen Love and the Ocean - Foto: Arild Hansen, Harstad Fotoklubb

Festspillnotater lørdag av Øivind Arvola

Det er noe i vannet rundt Andøya. Det er jeg helt sikker på. Det inneholder en stor dose kreativ galskap, kunstneriske strømninger, en fandenivoldsk gjennomføringsevne - og et blikk for detaljer som man garantert ikke ser andre steder i Nord-Norge. I dette vannet har Nikoline Spjelkavik plasket rundt store deler av sitt liv, og tidvis har hun rekt av og tatt seg i land over Andfjorden - i Harstad - spesielt i slutten av juni. Allerede i 2008 var hun en del av Katrine Strøm (en annen strålende andværing), sine utvalgte, da Strøm var tidenes yngste festspillkunstner.

Så Nikoline Spjelkavik følger bare opp tradisjonen, når hun nå er en del av Festspillene for fjerde året på rad - i samtlige av Maria Utsis år. Og oppgavene har vokst med årene. I år er hun her igjen sammen med Victoria Røising, og denne gangen med forestillingen «Love and the Ocean», der de utforsker forbindelsen mellom kjærlighet og havet. 

Dette er damer som utfordrer grenser og bryter sjangre. Og så har de et vakkert blikk for detaljer og små finesser. Men slik er det på Dverberg, der Nikoline kommer fra. 

Teaterklubb´81 på det lille stedet har gitt ut den vakreste boken jeg vet om. Mens andre lag og foreninger gir ut et stiftet hefte med noen ord og tilfeldige bilder når de feirer 100 år, ga Teaterklubb´81 ut et praktverk av ei bok på 360 sider som feiret 25 år på skråplanet i teaterbygda Dverberg. Det er klart det skaper kunstnere. 

Og dette er damer du vil se igjen og som vil sette preg på kunst- og kulturlivet i landsdelen og landet for øvrig - så det er bare å sikre seg billetter til søndagens forestilling. Da kan du senere si at du så dem i Harstad allerede i 2019.