Premiereforestillingen av GLEMT utsolgt, fortsatt noen igjen søndag

glemt_web-programslipp_harstad-fotoklubb_patty-torbergsen.jpg

Bilde fra smakebit av GLEMT på Festspillene i Nord-Norges programslipp 20. april. Foto: Patty Torbergsen, Harstad Fotoklubb
Bilde fra smakebit av GLEMT på Festspillene i Nord-Norges programslipp 20. april. Foto: Patty Torbergsen, Harstad Fotoklubb

Denne uka ble de siste billettene til urpremieren av Simone Grøttes forestilling GLEMT solgt, og nå er det kun ledig billetter til forestillingene søndag. Løp og kjøp!

I forestillingen GLEMT vil publikum få innblikk i den brutale nordnorske krigshistorien gjennom dans, objekter og autentiske lydopptak fra en fortiet fortid. Gjennom arbeidet med GLEMT ønsker Grøtte å bidra til at dette kapittelet i Norges historie får ny aktualitet og relevans. Simone Grøttes benytter autentiske lydopptak, hvor blant annet hennes egen bestefar er en av informantene. Som 11-åring opplevde han å bli hentet i hjemmet sitt og tvangsevakuert fra Finnmark med den tyske båten Karl Arp. 

Nordnorsk kunstner med stort potensial

Simone Grøtte er danser og koreograf fra Lakselv i Finnmark, og er kjent for å ta utgangspunkt i våre nordlige historier. Hun er blant annet kjent for den kritikerroste forestillingen Mannen som stoppa hurtigruta. Arbeidet bærer sterkt preg av hennes nordnorske og samiske bakgrunn, der dette veves inn et moderne uttrykk både i tematikk, scenografi og musikk. Forestillingene hennes utforsker spørsmål rundt identitet og tilhørighet, med en dypt menneskelig tilnærming. I GLEMT har Grøtte fått med seg flere sterke nordnorske kunstnere, deriblant både festspillprofil Mari Lotherington som scenograf og Herman Rundberg som musiker og komponist.

GLEMT settes opp i Harstad kulturhus, Lillesalen, lørdag 24. og søndag 25. juni