Programendring Karma onsdag

the_late_great_foto_terje_arntsen.jpg

The Late Great spiller på Karma onsdag kveld kl.23. Foto: Terje Arntsen

Festspillene i Nord-Norge beklager å måtte avlyse konserten med The Northern Lies på Karma i kveld, men er glade for å ha fått en veldig bra erstatter på plass raskt.  I stedet blir det konsert med The Late Great med gjesteopptreden fra The Northern Lies, kl.23.

The Northern Lies-konserten må avlyses på grunn av sykdom, men Festspillene er veldig glade for at The Late Great, som deler noen av bandmedlemmene med The Northern Lies, stiller på kort varsel.

The Late Great, med låtskriver Tor Thomassen i spissen, har allerede spilt en del festivaler, gjort noen sagnomsuste klubbjobber og sluppet to singler, som har vekket stor interesse hos musikkanmeldere i både inn- og utland. På tampen av 2015 kom den første singelen "A Young Lover's Dream", som har gått sin seiersgang på digitale strømmetjenester. Til tross for at bandet er forholdsvis nystartet, har låta blitt streamet over 100.000 ganger på Spotify. Den nye singelen "Seven Bright Seas" høster også lovord hos musikkblogger og anmeldere både innenfor og utenfor landegrensene.

Thomassen startet The Late Great med å spille låtene sine alene med sin akustiske gitar og munnspill. Etter hvert gikk han og produsent Ariel Joshua i studio i hjembyen Tromsø for å spille inn debuten ”Songs From The 21st Century”. I Golden Hill Studio fikk de med resten av gjengen, som nå også er den faste besetningen live, og fant soundet til bandets første fullengder.

Sjangermessig ligger ”Songs From The 21st Century” i et folkrocklandskap. Det veksles mellom låter som styres av Thomassens kassegitar og munnspill, og andre låter som har større arrangement der hele bandet trykker på. De mer temposterke låtene hinter til den elektriske folkrocken fra 60/70-tallet, mens de nedstrippa låtene befinner seg i den tidløse singer/songwriter-tradisjonen. Thomassens intense og tilstedeværende vokal bakkes hele veien opp av et stødig komp, med gode arrangementer, smekre pianolinjer, tøft orgel og smakfullt gitarspill.

At dette 6-mannsorkesteret har store ting på gang er det liten tvil om. I tillegg til Tor, som står i front og er kaptein, frontfigur og master of ceremonies, er også Ottar Tøllefsen med på trommer, John Lupton på perkusjon, Ariel Joshua på bass, Erik Nilsson på tangenter (også medlem av The Northern Lies) og Stian Grønbech på gitar. Håvard Stangnes fra The Northern Lies blir også med på kveldens konsert.

Publikum som ønsker billettene refundert får selvsagt anledning til det. Kontakt Festspillbutikken på telefon 915 29 468 eller billettluka ved Harstad Kulturhus på 770 67 890.