Programslipp 21/4: Festen er tilbake

ragnheidur_skuladottir_2022.jpg

Caption 
Festspilldirektør Ragnheidur Skuladottir presenterer årets festspillprogram på Thon Arena Nord-Norge torsdag 21. april kl 20.00. Foto: Festspillene i Nord-Norge

Festspilldirektøren presenterer årets program med live artister og lanseringsfest i Thon Arena Nord-Norge torsdag 21. april, og lover FESTspill med et betydelig større musikkprogram enn på lenge. Publikum får en gjennomgang med direktøren, og det blir smakebiter med live artister som skal spille under årets festival. 

Festivaltelt for folk flest

Festspilldirektøren lover at festivalteltet Sentralen skal ha noe for enhver smak – og at det blir spesielt god stemning når det hver dag i løpet av de 8 dagene festivalen varer vil være konserter i teltet. 

- Vi gleder oss til at folk endelig kan møtes igjen og bare kose seg med god musikk, hyggelige omgivelser – og ikke minst at det er god plass, så alle kan være med. Her kan man komme på dagtid for å få med seg en debatt, eller avslutte kvelden og diskutere dagens inntrykk når våre DJer spiller natta inn, forteller Ragnheiður Skúladóttir. 

Unike internasjonale forestillinger

Endelig er noen av de største prestisjeprosjektene klare for gjennomføring, og disse oppfordres publikum til å få med seg, siden dette både er store internasjonale navn som ikke vanligvis turnerer i Norge, men også blant noe av det mest spektakulære og nyskapende internasjonal scenekunst har å by på. 

- Jeg har sett på alle disse forestillinger vi nå presenterer og de har til felles at de inspirerer, engasjerer og forundrer, akkurat som Festspillforestillinger skal. Vi har allerede fortalt om åpningsforestillingen vår AION og Burt Turrido, den nesten 4 timer lange operaen for de som ikke liker opera, men det er mange andre fantastiske forestillinger som jeg oppfordrer folk til å komme og høre mer om, fortsetter Skúladóttir

Legender og morgendagens stjerner 

I musikkprogrammet vil det være noe for enhver smak – både med utvalgte legender innen sine felt – men også en rekke av de som er i starten av sin karriere. 

- Vi er stolte av et spesielt bredt musikkprogram der vi satser på stor variasjon, gir unge artister en sjanse til et større publikum, og bidrar til de som allerede har brutt gjennom. Her er det flere artister som man kan si at «jeg så dem i Harstad» når de slår gjennom internasjonalt om litt, så nå håper jeg Harstadpublikummet er våkne og sikrer seg billetter til både noe de kjenner godt fra før – og prøver noe helt nytt, avslutter festspilldirektøren.

Programmet presenteres på Thon Arena Nord-Norge og offentliggjøres på Festspillenes websider kl 20. Billettsalget starter fredag 22. april kl 09:00 for de som ikke har mulighet til å delta på lanseringsfesten.