Rekordstort Kulturnattprogram

kulturnatt_harstad_2020_web.jpg

Noen av de mange arrangementene på Kulturnatt Harstad 2020 Foto: Collage

Nå er programmet for årets Kulturnatt klar, med rekordmange arrangement for store og små. Fredag 23. oktober blir det mulig å delta på hele 66 kulturarrangement i Harstad. Bak initiativet står et bredt spekter av kultur- og næringslivsaktører.

Variert program

Det er 3. året på rad at Harstad har sin egen Kulturnatt. Fra 17-23 er det mulig for publikum å velge mellom et bredt spekter av programposter. Årets Kulturnatt kan by på konsert med Gospel Stars, Harstad Guttekor, Ingeborg Oktober, flere kunstnersamtaler, og åpning av et popup-trykkeri.

- Vi har fått kjempebra respons fra regionens kulturliv, det blir mulig å se både profesjonelle kunstnere og dyktige amatører innenfor en rekke kunstneriske uttrykk. For oss er dette en strålende mulighet til å skape liv og stemning i sentrum når vi nærmer oss mørketida, forteller prosjektleder Elizabeth Parra fra Festspillene i Nord-Norge.

Gratis og åpent for alle

Arbeidsgruppen bak årets Kulturnatt består av representanter fra både kultur og næringsliv i byen. Festspillene i Nord-Norge har prosjektledelsen, mens Harstad Sentrum, Chili Harstad, Harstad Kulturhus, Scandic Harstad og Harstad kommune har jobbet sammen for å få programmet klart. Nå håper de arrangementet blir en suksess;

- Vi håper så mange som mulig tar turen til sentrum denne kvelden. Harstad er en by med et svært bredt og mangfoldig kulturliv, og dette er en strålende mulighet til å forene amatører og profesjonelle i en festaften der kulturen står i fokus, sier Maren Aurebekk fra Harstad kommune.

Kveldsåpent sentrum – oversikt i app

Også engasjerte næringsdrivende i sentrum har meldt at de vil ha kveldsåpent denne kvelden og vil bidra til en stemningsfull kveld. Smaksverket og North Up arrangerer kveldsåpent med lokalmataften, det blir samtidskunst på Hårny frisørsalong, vintage- og interiørutstilling på A:rt Gymsal, Ness&Linds showroom har hyllest til Jack Berntsen, Bertheustorget har kveldsåpent med kulturarrangement, Cafe 4 Roser har egen DJ denne kvelden, og på Bakerinnen kan man komme på kveldsåpent og konsert med Sigrid Loe Sparboe. Alt som skjer denne kvelden blir tilgjengelig i en egen app for Kulturnatt, utviklet av Festspillene i Nord-Norge.

- Siden vi ikke fikk lansert appen til årets festival, har vi derfor gjort den klar til bruk for Kulturnatt. Her vil man få en samlet oversikt over alle programposter og butikker som har spesielle aktiviteter og tilbud. Vi tror dette blir et bra verktøy for å finne frem i Kulturnatt-programmet, her er det også mulig å sette sammen sitt eget program for kvelden og gi tilbakemeldinger til arrangørene, forteller partner- og arrangementsansvarlig hos Festspillene i Nord-Norge, Duncan Kennedy.

Smittevern i fokus

Alle arrangører under Kulturnatt Harstad følger gjeldende sikkerhetstiltak og retningslinjer i henhold til Covid-19, slik at publikum skal få en trygg opplevelse. Alle deltakere på Kulturnatt må registreres med navn og telefonnummer. Arrangørene har laget egne kuponger for registrering av deltakere som kan forhåndsutfylles for å unngå kødannelse, forteller markedsansvarlig på Harstad kulturhus, Vera Ridderseth;

- Kupongene kan lastes ned og skrives ut hjemme, eller en kan plukke med seg ett kupongark fra en av kulturnattarenaene fra 22. oktober. Vi oppfordrer alle til å huske på de tre viktigste tiltakene: Hold deg hjemme hvis du er syk, hold avstand til andre, og vær nøye med hånd- og hostehygiene, avslutter Ridderseth.