Seminar om tilgjengelige kulturarrangement

18536339234_67802ca84b_o.jpg

Det er klart for seminar i Trondheim, om tilgjengelighet på kulturarrangementer. Illustrasjonsfoto: Roger Hennum/Festspillene i Nord-Norge

Norske Konsertarrangører, Norske Festivaler og Rådet for likestilling av funksjonshemmede i Nordland inviterer til åpent fagseminar 19. november, om tilgjengelighet på kulturarrangement. 

Festspillene i Nord-Norge håper at så mange nordnorske kulturaktører som mulig, vil bli med på det åpne fagseminaret som arrangeres av våre samarbeidspartnere på Rockheim i Trondheim. Dette er en unik sjanse for arrangører som er opptatt av tilgjengelighet. Prosjektet ”Tilgjengelighet kultur-Norge” har som mål å gjøre enhver kulturarena tilgjengelig for mennesker med funksjonsnedsettelser.

Festspillene i Nord-Norge har vært med i prosjektgruppa siden starten i 2014, sammen med Norske Konsertarrangører, Norske Festivaler, Rådet for likestilling av funksjonshemmede i Nordland og Olavsfestdagene. Gjennom det nasjonale samarbeidsprosjektet har Festspillene som pilot fått god veiledning i hvordan gjøre arenaene mer tilgjengelige. Ettersom det nå er bevilget 1.150.000 kroner til prosjektet  for 2015/2016 satse det videre og det skal blant annet rekrutteres tjue nye arrangører til prosjektet.

Seminaret er åpnet for hele bransjen, men er gratis for medlemmer av Norske Konsertarrangører og Norske Festivaler. Det finnes også ordninger for reisestøtte. Påmeldingsfrist 12. november.

Meld deg på her:

Programmet til «Tilgjengelighet Kultur-Norge-kulturarrangement for alle»