Skaper tidenes festivalområde ved UiT

skjermbilde_2022-06-16_kl._16.43.21.png

Caption 
Festivalteltet Sentralen blir selve hjertet av festivalen. Foto: Erlikpluss

Fra 25. juni til 2. juli inviterer Festspillene i Nord-Norge til tidenes folkefest i byen, i år med et gigantisk festivaltelt - Sentralen. Opprinnelig skulle teltet plasseres på parkeringsplassen ved busstasjonen, nå er det klart at det blir bygd sammen med SNN-parken for barn ved UiT. Her blir det pulserende festivalstemning fra morgen til kveld gjennom åtte dager, et samlingspunkt for hele familien gjennom uka.

- Sentralen blir et naturlig samlingspunkt – og nå blir det enda vakrere med Havnepromenaden like ved, kanskje tidenes festivalområde med SNN-parken like ved. Dette blir en fantastisk ramme for selve hjertet av festivalen – festivalteltet der man møtes før eller etter andre konserter – eller ønsker å få med seg stemningen på en av de 14 ulike konsertene som finner sted i festivalteltet, sier festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir.

Byggearbeid og kabler

Årsaken til endringen av sted er at det ved kabelpåvisning ble klart at det ikke er mulig å forankre det 450 m2 store teltet som planlagt i bakken. Hele Harstad sentrums strømtilførsel går gjennom denne parkeringsplassen, og det medførte for stor risiko å feste teltstenger på dette underlaget. I tillegg er det betydelig byggeaktivitet i området, noe som ville skape utfordringer knyttet til støy for konserter og debatter i festivalteltet.

- Vi har gjort en helhetlig vurdering, og både med tanke på sikkerheten og gjennomføringen av så mange konserter og debatter er dette en fantastisk løsning vi har fått i orden sammen med vår gode samarbeidspartner UiT. Vi er opptatt av at både publikum og artister skal få en god opplevelse på Festspillene, og takket være dyktige og løsningsorienterte ansatte hos UiT fikk vi til en strålende løsning for alle parter. Nå er det bare å håpe på finvær, sier produksjonsleder hos Festspillene, Mona Steffensen.

Ønsker nye naboer og nytt publikum velkommen

I dag går det ut et nabovarsel til de som bor ved parkeringsplassen til UiT, med invitasjon til å delta i festen i festivalteltet i løpet av festspilluka. Allerede fredag starter arbeidet med SNN-parken for barn, og lørdag begynner Festspillene byggingen av festivalteltet. Alt skal være klart til kickoff med samarbeidspartnere fredag 24. juni. 

- Nå er det bare 8 dager igjen til vi ønsker alle velkommen til åpningsseremoni på torvet, vi gleder oss virkelig til å endelig komme i gang igjen med Nord-Norges største kulturarrangement. Jeg håper Harstadværingene blir med oss på festen, og at de som kanskje har sittet på gjerdet de siste årene får med seg hvor trivelig det blir i Sentralen – nå også med Nord-Norges fineste utsikt på Havnepromenaden, avslutter festspilldirektøren.