Slik ble de frivillige

finnfrivillige_sort.jpg

Foto: Private

Seks festspill-frivillige forteller her hvordan de ble lokket med i Festspill-manesjen. Det er fortsatt mulig å melde seg som frivillig til årets festspill. Hiv deg med du også!

Sjekk ut hvilke spennende oppgaver du kan som frivillig hos Festspillene og meld deg på ved å trykke her!

Marita Hansen (37), Hammerfest

Jeg var i Harstad for aller første gang i 1998, fordi jeg ville se Svarta Bjørn-forestillingen til Kari Bremnes. Dro dit alene og bodde hos et eldre ektepar i Kanebogen. Jeg ble dødsfascinert av Festspillene! Leste et intervju med en av de frivillige (aner ikke hvem det var) i Harstad Tidende. Etter at jeg hadde dratt hjem, foreslo jeg etter hvert til Ingjerd og Ola, at vi kanskje skulle jobbe som frivillige… ”hvis vi fikk lov?!” De var gira og jeg ringte Ellen Eliseussen, som da jobbet der, og vi fikk lovt til å være med. Etter det var vi hekta!!!  Nora var en av de første frivillige jeg pratet med da vi kom, og det var utrolig artig fordi jeg husket henne fra 98 da hun var blomsterpike på Svarta Bjørn.

Andreas Bruun (34), Evenes

Det var vel egentlig søstra mi som fikk meg med. Hun hadde jobb som prosjektleder for barn og unge den gangen. Hun hadde en liten uoffisiell vervekampanje som gjorde meg interessert. Og det har jeg aldri angret på. Å være frivillig, gir opplevelser man ikke får kjøpt, mener jeg. Jeg ble med for første gang i 2005, så videre i 2006 og 2008, før jeg hadde noen års opphold og så var jeg tilbake igjen i 2012, og det var helt fantastisk å være tilbake igjen!

Tina Marie Sagen (19), Harstad

Mitt første år som frivillig var i 2015. Jeg fant ut at det var den beste unnskyldningen for ikke å jobbe så mye i sommerferien. Jeg hadde ikke hørt noe om det, jeg kjente ingen som kunne fortelle meg om det og jeg visste heller ikke hva det var før cirka 6,3 minutt før jeg meldte meg på. Gleder meg til årets sprell!

Rasmus Gyltnes (34), Lincoln England

Jeg ble vervet som frivillig av Else Helene som spurte om jeg ville være med å hjelpe et år. Så ble jeg plutselig ringt opp av produksjonsassistenten Wenche Paulsen, midt i ei fotballtrening på Fjelldal. Jeg hev meg rundt og suste til Harstad for å fylle ti tonn torv fra Andøya til ei forestilling i Art Gymsal, og så var det hele i gang. Jeg ble godkjent og kvalifisert som typisk potet (eller «runner») dagen etterpå og har stort sett vært med siden den gang i 2003. (PS. Vår. anmerkning: Det tok forresten flere år som frivillig, før Rasmus gikk på sin første Festspill-forestilling.)

Lars-Marius Mjørlund (23), Ervika i Harstad

Jeg hoppet bare rett i det! Jeg hadde ei bestemor som pleide å gå på NUK-avslutningsforestillingene. Jeg var med henne og fant ut at jeg skulle melde meg som frivillig. Siden da, i 2011, har jeg vært ”runner" og sjåfør. Jeg har ikke angret ett eneste sekund på at jeg ble frivillig!

Hanne Marit Kvitting, Harstad

Herdis Irene Tobiassen har all "skyld". Sisters in crime! Hun har piska meg rundt, og tydeligvis må jeg ha likt pisking, for jeg har kommet tilbake hvert år. Når var det vi begynte da? 2005 eller 2006 tror jeg. Masse dyktige og artige folk og morsomme opplevelser. Lært mye om det å arrangere som igjen har gitt meg muligheten til å være med på nye eventyr.

Sjekk ut hvilke spennende oppgaver du kan som frivillig hos Festspillene og meld deg på ved å trykke her!

#FiNNfrivillig #festspillnn