Storartist til ungdomskonsert i Harstad

ungdommene_i_fung_arrangor.jpg

Ungdommene som deltar i funG arrangør

Helt siden slutten av august har rundt 20 ungdommer jobbet med en egen konsert bare for ungdom. Nå er artistene klare, og det er en imponerende lineup som skal spille på Støperiet i Harstad fredag 30. oktober, bare for 13-17-åringer.

Variert musikk

Artisten Hkeem bak landeplagen Fy Faen topper plakaten, og stjerneskuddet Hedda Mae fra Bergen og indiepop-bandet A Million Pineapples fra Tromsø bidrar til at billettene forventes å bli revet vekk. Det er også kun 100 billetter tilgjengelig for å opprettholde avstandskrav, så man må være rask om man skal sikre seg plass på konserten.

- Første artist ut er A Million Pineapples fra Tromsø, bandet som spiller heftig indiepop og kjent for å lage veldig kule konserter. Når de er ferdige blir det en kort pause før popkometen fra Bergen, Hedda Mae går på scenen med fullt band. Hun hadde også plakatkonsert her i Harstad i sommer. Til slutt kommer selveste Hkeem, artisten bak Fy Faen, og vi gleder oss til å se responsen fra publikum, sier festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir.

Ønsker å senke terskelen for deltakelse

Fokus har vært å knekke koden for hva som skal til for at ungdom skal komme på arrangement, og det har vært viktig å ha ungdommene med i prosessen både på teknisk side, booking og markedsføring. 

- Tanken var at vi skulle lære opp en gruppe ungdommer slik at de senere kan ta initiativ til flere arrangement selv. Vi er ikke i tvil om at de vil gjøre store ting framover, men det har også vært en svært lærerik reise for Festspillene. Vi har fått helt ny innsikt i hva ungdomsgenerasjonen er opptatt av, og vi er sikre på at dette prosjektet gjør oss svært godt rustet til å skape gode arrangement med ungdom også under Festspillene, sier Skúladóttir. 

Engasjert ungdom

Ungdommene har hatt ukentlige møter og workshoper for å forberede konserten, og ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Når kun 13-17-åringer får komme, skal det også oppleves som deres arena når de kommer til Støperiet, der konserten skal arrangeres. 

- Dette skal være et arrangement av høy kvalitet, og oppleves som en trygg arena for ungdommer. Derfor har vi vurdert flere lokaler, leid inn profesjonelle teknikere fra Audiolight, den visuelle profilen er laget av Petter Bratland (tidligere Rampestrek) og ikke minst jobbet med hvordan kvelden skal være for at alle skal ha det bra under konserten. Vi gir for eksempel popcorn og brus til alle når de kommer, også for å sikre at det skal være god stemning – alle i aldersgruppen er velkommen, understreker Skúladóttir.

Billettene koster 200 kr per person, og billettene må bestilles på nett i forkant av arrangementet. For å sikre at ungdom fra hele regionen har mulighet til å delta, splittes billettsalget i 2;

50 billetter legges ut for salg 16. oktober kl 17:00
50 billetter legges ut for salg 18. oktober kl 18:00

Billetter selges via denne linken

Les mer om arrangementet her