Turnétilskudd tildelt

drom_foto_kristina_kvammen_samlet.jpg

Henrik Lødøen, Kristian B. Jacobsen, Sondre Pettersen og Vegard Lien Bjerkan i Drøm, er et av turnéprosjektene som får tilskudd. Foto: Kristina Kvammen

Festspillene har mottatt 36 søknader på turnétilskudd, etter at søknadsfristen gikk ut 2. mars. Til sammen har de 36 søkerne søkt om et samlet søknadsbeløp på 4,7 millioner kroner for alle prosjektene. Festspillene i Nord-Norge tildeler i denne runden 425.00 kroner til fire av prosjektene.

 

150.00 kroner deles ut til ”Anføttes”, ved Kartellet og Benjamin Mørk (Troms/Senja) for en grensprengende egenproduksjon som kombinerer nykomponert elektronisk folkemusikk med tradisjonsdans i nye koreografier.

100.000 kroner deles ut til ”Ivvár” ved Jon Iver Eira Tellefsen (Tromsø/Sapmi), som vil utvikle en helhetlig visuell scenisk opplevelse der samisk musikk, kultur, språk smeltes sammen med kunst.

100.000 kroner deles ut til ”Drøm” ved Sondre Pettersen (Tromsø), som vil arbeide fram audiovisuelt drømmespill i skjæringspunktet mellom konsert og scenekunst.

75.000 kroner deles ut til ”Holyland” ved Marthe Valle (Bergen/Harstad), for et musikalsk prosjekt der arabisk hiphop smelter sammen med nordnorsk pop og elementer fra europeisk kunstmusikk og jazz.

 

- Vi har særlig vært på utkikk etter prosjekter som utfordrer egne grenser og uttrykk. Alle disse har til felles at det er unge kunstnere som ønsker å utfordre sitt eget uttrykk i nye samarbeid med andre, sier festspilldirektør Maria Utsi.

Juryen har bestått av Bente Andersen (kunstnerisk leder Samovarteateret), Thomas Litangen (prosjektleder Antihype, agent og manager i plateselskapet ”Audun og Thomas”), Henrik Somdal (utstillingsleder Nordnorsk Kunstnersenter), Sølvi Katrine Andersen (produsent scenekunst Festspillene) og Maria Utsi  (festspilldirektør).

- Vi er godt fornøyde med at det kom inn så mange gode prosjekter i denne runden og gleder oss til å dele ut enda flere midler ved ny søknadsrunde som har frist 3. oktober, sier festspilldirektør Maria Utsi.

I 2016 tildeler Festspillene i Nord-Norge 1.000.000 kroner til turnéprosjekter. Prosjekttilskudd på inntil 200.000 kroner tildeles på bakgrunn av søknad. Festspillene i Nord-Norge har styrket ordningen med turnétilskudd, for å bidra til at det utvikles flere nye prosjekt, som stimulerer til nyskaping og utvikling av nye produksjoner og samarbeid, på tvers av både geografiske og kunstneriske grenser i nord.

Les mer om ordningen her