Festspillene har ansatt ny samfunn- og bærekraft-ansvarlig

Eva Lien

Eva Lien skal sikre at festivalen sammen med sine samarbeidspartnere gjør bærekraftige grep. Hun er i dag rådgiver for Miljøpartiet De Grønne, og er utdannet innen kunstfeltet.

Festspillene i Nord-Norge har vært sertifisert som miljøfyrtårn i flere år, og jobbet særskilt med bærekraftbegrepet og konkrete tiltak de siste par årene. Nå skal Eva Lien ta dette arbeidet videre, og som festivalens samfunns- og bærekraftsansvarlig får hun ansvar for utvikling av Festspillene i Nord-Norges samarbeidsprosjekter lokalt og regionalt.

Bred erfaring

Lien  (f. 1985) har et sterkt samfunnsengasjement, og har de siste fire årene har jobbet som rådgiver for Miljøpartiet De Grønne. Hun er født i Tyskland og oppvokst i Asker. Hun har master i musikkvitenskap og kunsthistorie (UiO), samt utdannelse innen kulturledelse og utviklingsstudier (OsloMet). Eva har bakgrunn fra blant annet Ladyfest Oslo og som frilanser innen kulturfeltet.

Videreføre arbeidet

-Jeg gleder meg veldig til å flytte nordover og begynne i stillingen som samfunns- og bærekraftansvarlig for Festspillene i Nord-Norge. Det blir spennende å videreføre Festspillenes satsning på bærekraft, og få være med å utvikle dette arbeidet både internt og med festivalens samarbeidspartnere, sier Lien.

Fornøyd

Festspilldirektøren er svært fornøyd med ansettelsen.
- VI fikk inn en rekke gode søkere, og det er veldig stas å få Eva Lien med på festspill-laget, sier festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir, som legger til at festivalen har styrket satsingen på bærekraft de siste årene, og fått god respons på det.

- I tillegg har Lien mye erfaring innen kunst og kultur, som vil være svært nyttig for festivalen også på andre områder, sier Skúladóttir, som er glad for at Festspillene trekker ny arbeidskraft til Harstad.
- Vi gleder oss til å ønske henne velkommen i januar.