KLISH & Ondt Blod, Oligarkh og Agent Fresco til Festspillene

stoperiet_collage.jpg

KLISH & Ondt Blod, Agent Fresco og Oligarkh spiller på Støperiet under Festspillene i Nord-Norge 2019
KLISH & Ondt Blod, Agent Fresco og Oligarkh spiller på Støperiet under Festspillene i Nord-Norge 2019

Festspillene i Nord-Norge kunngjorde i dag at de vil benytte Støperiet som en av de viktigste scenene under årets festival, og samtidig ble tre av konsertene offentliggjort. Festspillprofilen KLISH skal samarbeide med Ondt Blod, det blir mulig å oppleve det russiske elektronikabandet Oligarkh, og islandske Agent Fresco vil innta Harstads revitaliserte kulturscene.

Kunstrock fra Island 

Festspillkonsertene på Støperiet åpner lørdag 22. juni med et fremadstormende og svært anerkjent rockeband, islandske Agent Fresco. Bandet spiller uforutsigbar og sjangeruavhengig rock, og festspilldirektøren er spesielt fornøyd med å kunne offentliggjøre denne bookingen;

- Agent Fresco er i en liga for seg selv, selv til å være fra Island. Her pushes grenser hele veien, og publikum kan se frem til en kveld i den progressive kunstrockens navn på åpningskvelden vår, sier festspilldirektør Maria Utsi.

Verdde Sessions: Finnmarkspunk møter Tromsørap

Punkbandet Ondt Blod har hatt stor suksess siden de var nominert til Årets nykommer i Spellemann 2016 og har bygd en stor fanskare. Under Festspillene skal de presentere ny musikk med Festspillprofilen KLISH, og dermed er det duket for en nordnorsk festaften når en av landets fremste og unike rappere samarbeider med de kompromissløse og sjangerlekende punkrockerne i Ondt Blod. Onsdag 26. juni står de på scenen i Støperiet, og KLISH ser frem til dette mestermøtet: 

- Det er med voldsom gledings jeg ser frem mot å lage musikk med Ondt Blod, men også en viss ærefrykt, eller rettere sagt: sjangerfrykt. Albumet Natur som Ondt Blod slapp i fjor var det albumet jeg hørte mest på gjennom fjoråret, de er rett og slett ekstremt gode. Musikken de lager er jo milevis unna min egen sjanger, men jeg føler likevel at vi har mye til felles, både holdningsmessig og i tekstuniverset. Jeg har vel bestandig vært litt punk i uttrykket mitt, tror jeg. Det blir knallbra, sier Jon-Are Masternes (KLISH).

Russisk-ortodoks elektronikaparty

Russiske Oligarkh har turnert Russland, Europa og Kina, og lager eksplosiv elektronika med en moderne vri. Her møter svært tradisjonsrike russiske kulturelle uttrykk som ortodoks korsang et heftig lydbilde med tunge beats og atmosfæriske partier. Det hele fusjoneres med sterke visuelle virkemidler via TV-opptak, tegnefilm og historiske filmer og det blir derfor ikke hverdagskost når de inntar scenen torsdag 27. juni.

- Jeg forventer både sterke visuelle inntrykk og svært dansbar elektronika denne kvelden i Støperiet. Oligarkh briljerer både musikalsk og visuelt på tvers av sjangre og forholder seg ikke til konvensjoner. Dette blir en herlig kveld for alle som liker elektronika, EDM og ikke minst heftige liveproduksjoner, sier Utsi.

En fantastisk arena

Støperiet er i en restaureringsprosess, og er en del av det foreslåtte nye kulturkvartalet som planlegges av Harstad Skipsindustri, hvor dette tidligere industribygget vil bli kulturscene og bidra til en utvidelse av sentrum. Når planene realiseres blir det en spennende og attraktiv bydel med en rekke funksjoner og opplevelser.

- Vi har de siste årene hatt flere arrangement i Støperiet, og kunstnerne elsker muligheten til å presentere musikk på denne unike industrielle kulturscenen. Det har tidligere vært både scenekunst og konserter på Støperiet, men nå rendyrker vi den som en konsertarena vi ser frem til å vise potensialet i. I tillegg vil Nordic Hall utfylle sitt potensial som konferansearena og møteplass i løpet av festspilluka, mens vi vil arrangere de roligere sittekonsertene i Harstad kino, avslutter Utsi.

Billetter i salg nå:

Agent Fresco 23. juni

KLISH & Ondt Blod 26. juni

Oligarkh 27. juni