Teater for voksne med humor og alvor

Kompani Wakka Wakka klar for tre dager med forestillinger i Harstad. Foto: Øivind Arvola

Bygger om Harstad skole for tre dager med teater for voksne og familie. Wakka Wakka er klar for Harstad.

Lørdag har Wakka Wakka Norges-premiere på sin norske versjon av stykket «Dead as a Dodo», en humoristisk familieforestilling som blander dukketeater, videoprojeksjoner og humor for å utforske en fremtid som speiler fortiden.  Før det, spiller de to andre forestillinger for voksne og ungdom i samme sal. 

Total forandring

harstad skole klargjøres for teater. Foto Øivind Arvola

Siden mandag har Harstad skoles gymsal blitt fullstendig forvandlet. 

– Det er nesten rigget for Bruce Springsteen, sier Kirjan Waage med et smil. Han er fra det prisbelønte figurteaterkompaniet WakkaWakka. Det er kjent over hele verden for sine fantasirike, morsomme og engasjerende forestillinger som på en humoristisk måte stiller kritiske spørsmål ved vår tids miljømessige og etiske dilemmaer – ved bruk av dukker. 

40 tonn

20 personer er i sving for å få alt klart til første forestilling, torsdag. 

– Det er 40 tonn med utstyr her, og det meste begynner å bli klart, sier Waage som har vært mange ganger i Harstad før. 

Humor og alvor satt på spissen

– Vi har spilt mye i Harstad, og det er flott at vi kan spille alle tre forestillingene her, sier Waage. Siden 2017 har kompaniet jobbet med en trilogi om dyreriket – som mennesket er en del av. Siste forestilling ble klar i januar, og spilles først av de tre forestillingene.

– Vi har sett på hva som skjer med dyrene og menneskene i et globalt perspektiv, både i fortid, nåtid og fremtid. Vi har selvsagt satt det på spissen for å underholde, men det er en undertone av alvor også, sier Gwen Warnock fra kompaniet. 

Premiere

Dead as a Dodo

Mens de to første forestillingene er i hovedsak på engelsk, spilles den siste på norsk – for første gang. Forestillingen handler om en skjelett-dodo (en utdødd stor fugl) og en skjelett-neandertaler på bein som utrettelig graver etter ferske bein. Deres eldgamle skjelett blir raskt dårligere, og de er redde for å forsvinne helt. En dag forstyrres rutinen deres av en merkelig hendelse. Uten forvarsel og på mirakuløst vis gror Dodo et helt nytt bein! En virvel av forandringer fører til at beinriket begynner å rakne, og knuser den etablerte ordenen. Den store reverseringen har begynt.

Kjøp billett her.

Dyrenes stemme

Animal Riot

Animal R.I.O.T. som spilles fredag, er enda et eksempel på kompaniets evne til å kombinere kunstnerisk uttrykk med aktuelle globale temaer.  

Gjennom en blanding av visuell kunst, dukketeater, og fengslende historiefortelling utforsker forestillingen spenningsfeltet mellom mennesker og dyr, og stiller kritiske spørsmål ved vår tids miljømessige og etiske dilemmaer. 

Med sin unike estetikk og engasjerende historiefortelling, tar "Animal R.I.O.T." publikum med på en reise gjennom ulike perspektiver og stemmer fra dyreriket, og utfordrer oss til å reflektere over vårt forhold til og ansvar for planetens ikke-menneskelige innbyggere.  

Kjøp billett her

På randen av utslettelse

The Immortal Jellyfish Girl

Torsdag spilles The Immortal Jellyfish Girl, en gripende fortelling om menneskeheten på randen av utslettelse og om den usannsynlige helten som kanskje kan redde de alle. Året er 2555. Store deler av jordens overflate regnes som døde soner, og masseutryddelsen har begynt.

Det er en krig (det er alltid en krig), men etter hvert som begge sider blir desperate, blir deres tørst etter ødeleggelse mer og mer flyktig. Et usannsynlig møte mellom en foreldreløs gutt og en manet-jente truer med å vippe balansen for alltid, men til hvems fordel og til hvilken pris?

En mystisk mann i et hjemmelaget revekostyme har sett alt dette før, har opplevd denne tragedien mange ganger, men han er fast bestemt på at det vil ende annerledes nå.

Kjøp billett her. 

NB! Man kan kjøpe samlebillett for alle tre forestillingene.