Utlyser én million kroner til turnéprosjekter i 2016

Det er et helv by Lise Marie Mathisen.jpg

Fra samarbeidsproduksjonen "Det er et helvete å ha armer men ingen å omfavne", på Festspillene 2015. Foto: Lise Marie Mathisen/Harstad Fotoklubb

Festspillene i Nord-Norge satser på kulturlivet i nord og utlyser 1.000.000 kroner til nye kunst- og kulturprosjekter i landsdelen. Prosjektene må innebære bred turnering i nord. Sjanger- og uttrykksoverskridende prosjekter vil prioriteres. 

Festspillene i Nord-Norge vil satse på turnéer som involverer flere aktører i landsdelen til samarbeid om nye egenproduksjoner. Alle tilskudd fra Festspillene vil bli utlysningsbasert. Prosjekttilskudd som tidligere har vært satt av til mindre ad hoc-tilskudd, flyttes nå over til turnétilskuddsordningen.

- Festspillene har som mål å stimulere og inspirere til nyskaping og utvikling av nye prosjekter for hele kunst- og kulturbransjen i landsdelen. Dette for å bidra til å få flere større sceniske prosjekt ut på veiene i nord, sier direktør Maria Utsi.

I 2016 vil Festspillene dele ut flere turnétilskudd på inntil 200.000 kroner, to ganger årlig. Her vil sjanger- og uttrykksoverskridende samarbeidsprosjekt prioriteres.

Søknadsfrist for turnétilskudd i 2016 er 2. mars og 3. oktober.

Les mer om turnétilskudd ved å trykke her