Fyldig Festspill-program på Kulturnatt

kulturnatt_festspillene_2021.jpg

Caption 
Festspillene i Nord-Norge presenterer flere arrangement under årets Kulturnatt

Festspillene i Nord-Norge byr på hele 6 programposter under årets Kulturnatt, og alle sammen er knyttet til neste års festival. Bassisten i Mayhem, Aggie Frost, Monetta Leone og flere kunstnere bidrar til å skape magi denne fredagen

Disorommet

Først ute er et av prosjektene som skal ha premiere på Festspillene 2022, Disorommet. Her vil det først bli en kort forestilling fra Hanne Korsnes og Birgit Djupedal, og etter det vil Strandgata 12 (tidligere Timer) være åpen for besøk i utstillingen. 

- Disorommet er et laboratorium om det digitale, sosiale rommet, der kunstnerne utforsker hvordan søm og farger kan bli omgjort til lyd. Verket er en musikalsk komposisjon om videosamtaler, laget i tekstilmaterialer og broderi, forteller Eirin Lindtner Storesund fra Festspillene i Nord-Norge

Samtale med festspillprofil

I sommer fikk festspillpublikummet møte mørkets kraft når de legendariske black metal pionerene Mayhem inntok selveste Storsalen i Harstad kulturhus. Nå kan Harstadpublikummet bli bedre kjent med en av dem som var med på å skape black metal sjangeren, selveste Jørn Stubberud fra Mayhem. 

- Allerede kl 18:00 er Jørn Stubberud fra Mayhem klar på Festspillhuset, og da vil han både snakke om karrieren fram til nå og hvordan han ser på rollen som Festspillprofil, sier festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir.

Dragshow

Festspillhuset i Storgata er også arena for dragshow, og der vil Harstads store drag-stolthet: Monetta Leone opptre. Med seg har han tre av årets NUK-deltakere, som gjennom sin deltakelse under og etter DRAG-prosjektet i 2021 har utviklet sine helt egne og unike dragkarakterer.

- Dragprosjektet til NUK ble mildt sagt en suksess i sommer. Jeg oppfordrer spesielt ungdom til å komme og se de stråle sammen med Monetta Leone fredag kl. 19.30, og vi kan love en liten gave til alle som kommer, forteller Tine Skjold, prosjektleder for ungdomsfestivalen NUK.

Jording

På Støperiet blir det arbeidsvisning av Jording, en performancekonsert som skal ha premiere under Festspillene i Nord-Norge 2022. Publikum inviteres inn i en forlokkende, energigivende og suggerende verden, hvor kunstnerne inviterer med på en reise til det innerste. Kunstner Marita Isobel Solberg og hennes team som her vil benytte egenkomponerte melodier, chanter og joiker. 

- Her har publikum muligheten til å se et av våre kunstprosjekter som kunstnerne enda jobber med, og jeg er sikker på at det både vil bli stemningsfullt og fint, sier Skuladottir.

Minikonsert med Aggie Frost

Aggie Frost jobber med konsertforestillingen Perlemor - som er et tverrkunsterisk prosjekt hvor tekst, film, live musikk, scenografi og kostyme møtes. Under Kulturnatt skal Aggie vise smakebiter fra prosjektet, som er i prosess. Hun vil fremføre et knippe av låtene med live vokal og elektronikk. 

- Vi gleder oss til å introdusere publikum til Aggie Frosts magiske verden, der hun har med seg et spennende tverrfaglig team som vil skape noe helt nytt i skjæringspunktet mellom film, teater og konsert, avslutter festspilldirektøren.