Trinn 3 fra søndag – flere billetter til Mayhem og Mari Boine

band_photo_-_mayhem_-_22871.jpg

Fra kl 22:00 fredag kveld blir det flere billetter til Mayhem og konsertene i Storsalen.

Regjeringens implementering av trinn 3 i gjenåpningsplanen vil gjelde fra førstkommende søndag 20. juni kl. 1200, og vil dermed få innvirkning på hvor mange som kan oppleve Festspillkonsertene og forestillingene i Storsalen på Harstad kulturhus. Festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir forteller at endringen ikke får store konsekvenser for arrangementene i helgen, men at dette betyr flere billetter til utsolgte forestillinger, som Mayhem og Mari Boines konserter.

Ber publikum om å bruke munnbind

Festspillene ber om at publikum har på munnbind i forbindelse med arrangement, også når trinn 3 iverksettes.

- Vi ber publikum om å bruke munnbind når de kommer til forestilling og når de skal forlate igjen, for å redusere risiko så mye som mulig. De som ikke har munnbind vil få utdelt det gratis, og det vil også være håndsprit tilgjengelig på alle arenaer, forteller Skúladóttir.

Avstand praktiseres fortsatt

Meteren blir fortsatt viktig, og festspilldirektøren understreker at dette er et av de viktigste tiltakene på årets festival. 

- Vi har opp mot 250 arrangement i løpet av 8 dager, og det er veldig viktig for oss å skape trygge rammer for alle involverte.  Publikum, artister, frivillige og publikum skal alle ha en god opplevelse, og derfor minner vi om at avstand fortsatt er et viktig tiltak. Vi ber alle om å følge de planene vi har lagt, og benytte de setene de får tildelt, sier festspilldirektøren. 

Ekstrabilletter mulig – spår rift om plassene

Etter regjeringen presenterte planene for trinn 3, er det nå mulig å ha mange flere på arrangement innendørs. Likevel er det kun et fåtall arenaer hvor det både er mulig å holde avstand og ha flere enn 200 personer samtidig, så derfor er det først og fremst forestillingene i Storsalen som Festspillstaben kan åpne salg på flere billetter.

- Konsertene med Mayhem og Mari Boine får vi mange spørsmål om, og vi er glade for at flere nå får muligheten til å oppleve forestillingene i Storsalen. Billettene blir lagt ut for salg via web fredag kveld kl. 22:00, og ut fra interessen anbefaler jeg interesserte å bestille så fort som mulig, avslutter Skúladóttir.