Ungkunstprosjekt tar form

Snefjord (øvelse) Foto Klara Feiring.jpeg

Geir Davidsen (euphonium), Ingrid Eliassen (trompet) og Kristine Hansen Nordgaren (slagverk) øver til Festspillene 2016. Foto: Klara Feiring

Kristine Hansen Nordgarden ble i juni tildelt Festspillenes Ungkunststipend for prosjektet ”Et fokus på Snefjord”, som skal ha premiere under Festspillene i Nord-Norge 2016. Masterstudenten fra Musikkonservatoriet i Tromsø har komponert ferdig stykkene. Nå er hun i gang med øving og innspilling med Trio Snefjord.

25-åringen har fått med seg Ingrid Eliassen fra Tromsø på trompet og Geir Davidsen fra Namsos på euphonium i Trio Snefjord. De møttes til prøver for første gang før helgen. Nylig var Hansen Nordgaren i boks med å komponere de fem stykkene som skal utgjøre ”Et fokus på Snefjord”. Dette skal bli en vandrekonsert med premiere i festspilluka som arrangeres i Harstad fra 18. – 25. juni neste år.

Slagverkeren synes de første prøvene med trioen fungerte veldig bra. Den talentfulle unge musikeren har også fått støtte fra Fond for lyd og bilde. Dermed blir det innspilling av musikken i tillegg til konsert på Festspillene. Kristine er veldig glad for at hun ble plukket ut som en av Festspillenes ungkunstnere i 2016.

- Det er til kjempestor hjelp og gir meg en kjempemulighet. Det er ren luksus å komme fra skolebenken og rett inn i en festival som dette, sier hun.

Det var boka ”Om kjæresten vil jeg joike” som vekket Kristines interesse for joik og samisk kultur. Med ”Et fokus på Snefjord” henter hun fram igjen en utdødd joiketradisjon. Med joiken vil hun gi et lite glimt fra bygdelivet i Snefjord. I løpet av vinteren planlegger hun også et besøk til Snefjord, ettersom hun aldri har vært der. Hansen Nordgarden har et varmt hjerte for landsdelen og studerer for tida i Tromsø. 25-åringen har vokst opp i Halden og har familie fra Kirkefjord på Reine.

Festspillene i Nord-Norge deler hvert år ut to stipend på inntil 140.000 kroner til to ungkunst-prosjekter, for å stimulere til utvikling av kunst- og kulturlivet i nord Søknadsfristen for å søke på Ungkunststipendet 2017 er 15. januar 2016.

Les mer om ordningen for Ungkunststipend her

Les mer om da Ungkunststipendene for 2016 ble utdelt her