NORDAFØRR

NORDAFØRR - 27. - 29. JUNI 2022

Festspillene i Nord-Norge presenterer NORDAFØRR, en møteplass under Festspillene i Nord-Norge der kunstnere fra nord kan presentere sitt arbeid, utvide sitt internasjonale nettverk og kan skape grunnlag for nye kreative samarbeid på tvers av sjangre og landegrenser. Hvert år vil det i programmet settes fokus på å presentere nordnorske kunstprosjekter side om side med kunstprosjekter fra et annet arktisk land. Programmet består av forestillinger, konserter, visuell kunst, film og litteratur, og inngår som en del av Festspillene i Nord-Norge. 

Målet med NORDAFØRR er å skape en genuint kreativ plattform der kunstnerne kan utvide sine nettverk, bli inspirert og bli introdusert til den internasjonale festivalscenen. Ved å kombinere ulike sjangre og kunstuttrykk fra litteratur til musikk, scenekunst og visuell kunst, er NORDAFØRR den første arenaen som fremmer gjensidig utveksling for deltakerne. Artistene vil ha muligheten til å delta i kuraterte pitche-sessions, samtaler i naturen og ta del i en arena for å skape nye vennskap og styrke eksisterende relasjoner. 

Vi oppfordrer artister som har en eller flere forestillinger i løpet av NORDAFØRR til å bli for hele perioden og slik få mest mulig ut av denne unike arenaen og det betydelige kunst- og sideprogrammet vi tilbyr. Vi er sikre på at Harstad med sine spektakulære omgivelser som festivalby i Arktis vil være en perfekt ramme for NORDAFØRR, og vil gjøre gode møter, samtaler og forbindelser enda bedre. Deltakerne på NORDAFØRR vil også ha muligheten til å delta på ekstra sosiale arrangement som kun kan finne sted i midnattsolens rike. 

Prosjektet er støttet av