Talentutvikling: Talentakademiet

Talentakademiet

Talent Norge

Sammen med Talent Norge og Sparebank1 Nord-Norge Samfunnsløftet, inviterer vi til Talentakademi under årets Festspill! Talentakademiet samler talenter og prosjektledere fra hele den nord-norske klyngen i Festspillbyen Harstad. Over tre dager arrangerer vi workshops innenfor alle kunstformer, utviklet for å passe alle talenter uavhengig av kunstpraksis. Akademiet er et sted å møtes, bli kjent, utveksle kunnskap og introduseres for nye kunstnerskap og metoder. 

► Meld deg på her

Velkommen til Festspillbyen, Harstad

Hjertelig velkommen til årets Talentakademi - et tre dager langt program med faglig påfyll for talenter i den nordnorske klyngen. 23.-26. juni samles vi i Festspillbyen Harstad til workshops, nettverksbygging, fantastiske kunstopplevelser og hygge!

Akademiet er ment som en møteplass for talentene som er del av talentsatsninger i Nord-Norge og er en mulighet til å møtes, bli kjent, få ny kompetanse og dra på festival sammen. Hoveddelen av programmet består av workshops som blir gitt av kunstnere fra Festspillenes program. Workshopene tar for seg mange ulike kunstformer og er utviklet for å passe for alle talenter uavhengig av kunstpraksis. Man kan delta på én workshop per dag. Workshopene holdes av internasjonale og nasjonale kunstnere som alle har en helt spesiell ekspertise innenfor sine respektive felt.

Alle talenter og prosjektlederes ønskes også hjertelig velkommen til NORDAFØRR – Festspillenes bransjeplattform som arrangeres 24.-26. juni. Nordaførr består av et fagprogram med panelsamtaler, kunstnersamtaler, arbeidsvisninger m.m. Fagprogrammet skjer i tidsrommet 09:30-13:30 på Quality Hotel, Anna Elisabeths gate 8. Kunstnere aktive i talentsatsninger i Nord-Norge vil gjennom nordnorsk klynge bli invitert til å delta gratis på NORDAFØRR og Talentakademi under Festspillene i Nord-Norge.

Talentakademi og NORDAFØRR foregår i samme periode, 23. – 26. juni 2024.

Mellom slaga anbefaler vi å stikke innom Festspillenes egen arena, Sentralen. Dette er hjertet av festivalen og her kan du ta deg en kaffe, ha et møte, henge mens du finner ut hva du skal se på programmet, spise et mellommåltid og gå på konsert om kveldene. Hvis det er ledig plass, kommer du gratis inn med akkrediteringskortet ditt. Sentralen finner du midt på havnepromenaden, like ved UiT.

Praktisk informasjon

  • Kostnader i forbindelse med reise til og fra akademiet, overnatting og måltider i festivalrestauranten dekkes av nordnorsk klynge.
  • For bestilling av reise, avtal med prosjektlederen for din satsning. Første programpost skjer kl. 18:00 søndag 23. juni, så forsøk å være på plass i Harstad til da for å få med deg hele programmet.
  • Du kan ikke delta på akademiet før du har meldt deg på i påmeldingsskjema. I skjemaet oppgir du også dine overnattingsbehov. Festspillene booker overnatting for deg basert på informasjonen du oppgir. Ved endringer må du melde fra.
  • Ved ankomst til Harstad vil du få utdelt et akkrediteringskort. Dette er personlig og kan ikke overgis til andre. Kortet bruker du for å få tilgang til festivalrestauranten og til konserter/forestillinger. Du får gratis inngang på forestillinger/konserter dersom det er ledig kapasitet ved fremvisning av kortet. Hvis du vil sikre deg billett til et arrangement, må du kjøpe billett.
  • Festivalrestauranten finner du inne på ► THON/Bar Bassit i Sjøgata 11, 9405 Harstad. Lunsj serveres alle dager mellom 11:00 og 14:00. Middag serveres mellom 16:00 og 21:00. Frokost får du på hotellet ditt.
  • Alle talenter bor på ► Quality Hotel Harstad. Oppgi navnet ditt i resepsjonen ved ankomst.
  • Det forutsettes at alle som melder seg på akademiet, deltar på én workshop per dag.
  • Alle workshopene avholdes på UiT – Norges Arktiske Universitet i Havnegata 5. Klasserom 113 og 114 i første etasje.
  • Kontaktperson ved spørsmål: Produsent Festspillene, Eirin Lindtner Storesund, eirin.lindtner@festspillnn.no.

Program 2024 kommer snart.