Bli med på paraden - slik blir festspillåpningen

Festspillåpning 2022

Paradeåpning kickstarter årets Festspill med barnetog, ministre og stor fest på torget. Slik blir åpningen av Festspillene 2023.

 

 Harstad vil merke at Festspillene åpner lørdag 24. juni. Det blir stor åpningsseremoni – med festspillparade fra Harstad skole til torget – anført av Harstad janitsjar – og alle inviteres til å bli med. 

Man kan melde seg på på Festspillparaden her.

Kom som du er i det antrekket du føler deg mest deg selv i, om det er pysjamas eller bunad, band t-skjorte eller supermanndrakt – eller hverdagsklær, sier festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir.  

Flaggverksted

Ungene oppfordres til å lage fargerike flagg på forhånd som de kan ta med seg til paraden. Man kan selvsagt gjerne ta med andre flagg som man har liggende. Festspillene arrangerer også flaggverksted for barn på Harstad skole fra kl. 12:00 på lørdag for de som ikke har med eget. 
- Her kan man lage sitt helt eget unike flagg til å ha med seg i paraden. Det blir også gratis is til barna, sier festspilldirektøren. Paraden har avgang fra skolegården på Harstad Skole kl. 12:30 sammen Harstad Janitsjar og selveste gullskimrende Bitcoinbilen!

Man kan melde seg på på Festspillparaden her: https://bit.ly/festspillparade23.

Paraderute 2023

Åpningsseremoni            

Paraden ender på torget hvor festspillene inviterer til storslått åpningsseremoni kl. 13:00. Kulturminister Anette Trettebergstuen og sametingspresident Silje Karine Muotka er til stede. Moutka skal offisielt åpne festivalen, mens Trettebergstuen skal åpne Festspillutstillingen i Galleri Nord-Norge. I tillegg blir det taler fra festspilldirektøren og ordføreren, musikalske innslag fra Harstad Janistjar, Ævestaden, Ola Bremnes og Tore Bruvoll - og spesielt for anledningen har Risten Anine Gaup komponert en splitter ny Festspilljoik. 

Åpningsdagen fortsetter med åpning av festivalutstillingen i Galleri Nord-Norge kl. 14:00, kuratert av Pikene på Broen. Kl. 15:00 åpnes SNN-parken nede på havnepromenaden, med verksted sammen med Nordnorsk Vitensenter, før det går slag i slag med åpningsforestilling og kveldsprogram.